HEM VATANDAŞ HEM ESNAF MEMNUN

55 bin metrekarelik devasa alan üzerine kurulu Kayaşehir Kurban Şatış ve Kesim Alanı’nda üç veteriner gün boyu görev yapıyor.

Haber Ajansı

İBB, kent genelindeki 8 adet kurban satış ve kesim alanı ile İstanbullulara hizmet veriyor. Hem vatandaşın hem de kurban satan esnafın memnun kaldığı bu alanlardan biri de Başakşehir ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. 55 bin metrekarelik devasa alan üzerine kurulu Kayaşehir Kurban Şatış ve Kesim Alanı’nda üç veteriner gün boyu görev yapıyor.

BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu kurban bayramında altısı Avrupa Yakası’nda ikisi de Anadolu Yakası’nda olmak üzere 8 adet kurban satış ve kesim alanı ile İstanbullulara hizmet veriyor. Pandemi sebebiyle alınan ekstra hijyen önlemleri de vatandaşların güvenle alış veriş yapmalarına olanak sağlıyor. -3 BİN 484 KURBANLIK KAPASİTESİNE SAHİP- Kent genelindeki 8 adet kurban satış ve kesim alanlarından biri olan Kayaşehir Kurban Şatış ve Kesim Alanı, 55 bin metrekarede 2 bin 244 büyükbaş ile bin 40 küçükbaş hayvanı barındırabiliyor. Alan, ilk olarak 2013’te hizmet vermeye başladı ve mülkiyeti de İBB’ye ait. Alanda 80 adet padok, modern teknik donanımlı 4 adet kesimhane ve et parçalama üniteleri ile hizmet veriyor. Ayrıca hem esnafın hem de vatandaşların kullanımına açık mescit, tuvalet, lavabo, kantin gibi sosyal donatılar da yer alıyor. Diğer yandan alanda vatandaşlar için otopark hizmeti de sunuluyor. -HİJYEN KONTROLLERİ YAPILIYOR- Kurban satış ve kesim alanında üç veteriner hekim, gerek hayvanların alana girişinde, gerekse kesim esnası ve sonrasında teknik-hijyenik kontroller yapıyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında alanda günlük dezenfeksiyon ile vektörlerle mücadele için ilaçlama yapılıyor. Kurbanlık almak için alana gelen vatandaşların ateşi ölçülürken, maskesiz girişlere izin verilmiyor. Hijyenik bir ortamda ticaret yapan esnafta, kurbanlık alışverişine gelen vatandaşta bu uygulamalardan memnun kalıyor. -RANDEVU SİSTEMİ DEVREDE- Pandemi sebebiyle alınan ekstra önlemlerden biri de randevu sistemi ile kurban kesimi. Bu şekilde yoğunluğun önüne geçilecek ve hijyenik poşetlerle hisseleme yapılarak vatandaşlara etler teslim edilecek. Ayrıca alanda, kurbanlığa ait karkası, yedi ayrı hisseye kadar eşit olarak pay edebilen yedi kefeli terazi ile eşit hisseleme yapılabiliyor. -ORGANİK ATIKLAR HER GÜN TOPLANIYOR- Hayvanların zorluk çekmeden araçlardan indirilip bindirilmesi için rampalar bulunuyor. Yine kurbanlık hayvanların satın alma sürecinde tartılması amacı ile dijital basküller vatandaşın hizmetine sunulmuş durumda. Diğer yandan kurbanlıkların organik atıkları sabah akşam toplanarak katı atık istasyonlarına sevk ediliyor.