İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı Çarşısı ve Gültepe semtinin ardından Bayraklı Özkanlar ve Karşıyaka’nın Girne semtinde iki Halkın Bakkalı şubesini daha hizmete açtı. Başkan Tunç Soyer “Halkın Bakkalı, halkımıza sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırma konusundaki gayretlerimizin bir örneği. Halkın Bakkalı’nı İzmir ve Türkiye geneline yayacağız” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka bir tarım mümkün” vizyonunun önemli bir ayağı olarak hayata geçirdiği Halkın Bakkalı, Kemeraltı Balıkçılar Meydanı ile Gültepe semtindeki Millet Mahallesi'nin ardından Bayraklı Özkanlar ve Karşıyaka’nın Girne semtinde hizmete alındı. Başkan Tunç Soyer, “Halkın Bakkalı, halkımıza sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırma konusundaki gayretlerimizin bir örneği. Halkın Bakkalı’nı İzmir ve Türkiye geneline yayacağız” dedi.
Halkın Bakkalı Bayraklı Özkanlar şubesinin açılış töreninde kurdeleyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, eşi Aylin Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ile birlikte kesti. Karşıyaka Girne şubesinin açılışında ise Başkan Soyer’e bu kez Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay eşlik etti. Soyer, her iki şubede de alışveriş yaptı.
“Üretici kooperatiflerinin gücü artacak”
İki şubenin açılışında da tarımsal üretime vurgu yapan Başkan Soyer, “Küçük üreticinin, aile çiftçisinin üretimine destek olmayı ve böylece başka bir tarımın mümkün olduğunu göstermeyi hedefliyoruz. Halkın Bakkalı’nın arkasında bir felsefe var. Küçük üreticiyi desteklemek için çıktığımız yolda bir sembol. Endüstriyel tarım dışında çiftçiyi yaşatmamız, kooperatiflere sahip çıkmamız gerekiyor. Halkın Bakkalı da bu düşüncenin ürünü. Burada Türkiye’nin her yerinden üretici kooperatiflerinin ürünlerini bulabileceksiniz. Böylelikle üretici kooperatiflerimizin de gücü atacak” dedi.
Halkın Bakkalı nedir?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim dönemi vaatleri arasında yer alan Halkın Bakkalı, kooperatiflerin ürünlerini pazarlayabilmesi, tüketicilerin de sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesini amaçlıyor. Böylece hem küçük üreticinin desteklenmesi hem de yurttaşın korunması hedefleniyor. İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden üretici kooperatiflerinin ürünleri aracısız olarak Halkın Bakkalı’nda satışa sunuluyor. Halkın Bakkalı şubelerinde meyve sebze, et, süt ürünleri, çeşitli kahvaltılıklar, bakliyat, zeytinyağı, baharat ve kozmetik gibi ürün gruplarından 300 farklı ürün bulunuyor. Ürün çeşitliliği, ülke genelinde kooperatiflerden temin edilen ürünlerle her geçen gün artıyor.
Biz Varız dayanışmasının da adresi
Halkın Bakkalı koronavirüs salgınıyla mücadelede Biz Varız dayanışmasının da en önemli adresi oldu. Yurttaşlar ihtiyaç sahibi yurttaşlara dağıtılmak üzere Halkın Bakkalı’nın internet sitesinden gıda paketi ve iftar yemeği aldı. Bu kapsamda şimdiye kadar 27 bin 347 birinci gıda paketinden, 17 bin 225 ikinci gıda paketinden ve 262 bin 552 kişilik de iftar sofrasından satın alındı. Halkın Bakkalı’nda 2 Haziran tarihinden bu yana da dördüncü paket olarak Hijyen Paketi satışları başladı.
Önümüzdeki dönemlerde, Halkın Bakkalı üzerinden Türkiye'deki tüm üretici kooperatiflerinin ürünlerine ulaşmak da mümkün olacak. E-ticaret olanağı ile ürünlerin tüm yurda ve yurtdışında da pazarlanması hedefleniyor. Halkın Bakkalı’nın beşinci ve altıncı şubelerinin hazırlığına başlandı. Yeni şubeler için yer tespitlerine devam ediliyor.