• DOLAR

    Alış:33.8863 Satış:33.9008
  • EURO

    Alış:37.5669 Satış:37.6352
  • ÇEYREK

    Alış:4554.6 Satış:4627.6
17 Mart 2020, Salı 1:03 | A+ | A-

PANSİYONLU OKULLARDA AFET VE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Eğitime, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz METE, Türk Kızılay yetkilileri, UNICEF yetkilileri ve Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bolu, Kastamonu ve Erzincan illerinden gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı.

PANSİYONLU OKULLARDA AFET VE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kızılay Derneği arasında imzalanan protokol gereği, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bolu, Kastamonu ve Erzincan illerindeki Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı pansiyonlu okullarda barınan 48 öğrenci ve bu illerde görev yapan 24 öğretmenin katılımıyla Temel İlk Yardım Eğitimi ve Afetlerden Korunma Bilinci ve Kızılaycılık Faaliyetleri konularında eğitimler başlatıldı.

Eğitime Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, Türk Kızılay yetkilileri, UNICEF yetkilileri ve Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bolu, Kastamonu ve Erzincan illerinden gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, programda yaptığı konuşmada, "Bugün önemli bir eğitimin arifesindeyiz. Son günlerde önemini bir kez daha anladığımız bir eğitimi burada alacaksınız. 1999 ve sonrasında yaşanan depremler ülkemizde afete yönelik yaklaşımlarda bir dönüm noktası olmuştur. Bu depremler sonrasında yaşanan felaketler ve uluslararası gelişmeler doğrultusunda afet eğitimi yeniden ele alınmıştır. Afetler oluşmadan önce önlem alma faaliyetlerini içeren "risk azaltma" ve "hazırlıklı olma" çalışmaları hız kazanmıştır. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ve devamında yapılacak akran eğitimi ile okullarımızda da oluşturulacak bilince katkı sağlamak amacıyla yola çıktık. Yaralarını sarmaya çalıştığımız son Elazığ depremi de göstermiştir ki afetlere hazırlıklı olmak hayati önem taşımaktadır. Bu eğitimin ne kadar önemli olduğunu, deprem anında doğru bildiğimiz ne kadar çok yanlış olduğunu yaşadığımız acı tecrübelerle öğreniyoruz.Afetler sonrası hayatı sağlıklı sürdürebilmek için hazırlıklı olmak zorundayız. Bakanlık olarak ülkemizin en ücra köşesine kadar ulaşabilecek bir ağımız var. Bu ağın neferleri olarak hepimize büyük görevler düşüyor. Yapılan bu akran eğitimi sonrasında sizler de burada öğrendiklerinizi diğer arkadaşlarınıza ve meslektaşlarınıza ulaştıracaksınız. Eğitime katılan öğretmenlerimize uluslararası geçerliliği olan ilk yardım sertifikası verilecektir. Bu eğitimlerin gerçekleştirilmesine katkı sunan Türk Kızılay ve UNICEF yetkilileri ile çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış programı ardından hem pansiyonda barınan öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin katıldığı afet ve uygulamalı ilk yardım eğitimleri başlatıldı.

Habere Ait Resimler

yukarı çık